Posts

Showing posts from December, 2013

Dingin Darah Merah

Image
bismillahirrahma nirrahim :)

*** sejuk . sejuk sangat . tanpa rasa hangat kasih sayah dari seorang ayah , ibu . Kini aku sendiri lagii , di bumi Syiria ini , bumi yg kian beku ,dilitupi salji dan kejahatan musuh ALLAH .Ya ALLAH , jika aku masih punyai kasih sayang dari ayah dan ibu .ALLAH ,

*** Humaira , seorang gadis tak beribubapa yg berusia 16 tahun . Hidup sebagai pelarian di negara bernama Jordan bagi menyelamatkan diri dari askar askar kejam .Ya .itulah aktivitinya semenjak Syiria mengalami krisis yg tak berkesudahan.

  Di luar khemah pelarian , dia terduduk sedih . Hatinya seperti disiat siat tatkala memori hitam mula dimainkan di benak mindanya

*** Pergi saja kesekolah , tak perlu kau bimbang pasal kami .
ibu berkata sambil mengulurkan tangan ,buat ku cium. mungkin buat kali terakhir .
hidup di sini , ahhh . kau takkan faham , kalau kau tak rasa sendiri

kau tahu ?
setiap kali kaki menapak keluar dari rumah ,
pasti akn terdetik di hati
adakah ini kali terakhir aku di sini ?
adak…

cerita awan

Image
"kau suka bintang ?
 suka

"kau suka awan?"

*adlin senyum manis, matanya sedikit kecil saat tersenyum , mengiyakan pertanyaan tersebut
 "jom , aku bawa kau ? ":)
kemana?
****** tetiba melodi music box arashi tajuk sweet love mula dimainkan dalam minda aku , tiba tiba rasa macam aku berada di dalam scene cliche dramaa sweet ala ala gula kapas 50sen satu kat kedai pak mat tu . eheh
******

" jomlaaa , aku bawa kau , kita sama sama kejar bintang ," 
ehh choiii ! ke mana kau nk bawa aku ? kau ada kapal angkasa kepe nk bawak aku ke sana?  adlin cuba nak cover nerves kat hatinya~
 "taklahh, kita sama sama kejar syurga lah ,kat sana ,semua indah belaka, ada bidadari untuk akuu , untuk kau pulak ada bidadara ."

tapi aku nak kau jadi bidadara aku . alin bersuara. tapi dalam hati jelahh , hehe kbye.

tapi degan syarat ouhh nk kesana . ingat senang senang jee nak masuk sana? mimpii laa cik adlin si puterii bintang intan payung delima warna merah jambu b…