Posts

Showing posts from May, 2014

Qaishah Fitriyah

err Aef , nah ,kau punya kan ?

tergamam Aef terkejut , melihatkan diarinya itu ada di tangan Iman , sahabat baik arwah Qais .

huluran diari itu dicapai sepantas mungkin ,

hey mcm mana boleh ada dekat kau benda ni ?! .

merah padam muka Aef ,mungkin gara gara terkejut , mungkin juga kerana marah , atau malu ?

rilekslaa, aku tolong passkan je pun . haritu arwah Qais ada amanahkan aku utk pulangkan semua barang yg  dia pinjam kt orangnya .
pasal diari kau tu , dia tak pinjam pun , dia terjumpa , then tak sempat nak pulangkan ....... hmmm


by the way , thanks , Dahla Iman , yg pergi , kita redha kan jer , doakan dia banyak banyak

***
tulisan biru di diari itu basah , dibasahi air mata Aef , yg dari tadi masih membelek semula diarinya


ternyata Qais membalas semua yg ditulis di lama diarinya itu , haha sifat keanak anakkan Qais tak pernah berubah , namun di sebalik ke anak anakkan itu , terselit sebuah kematangan , hingga menyebabkan insan heartless seperti Aef mula berubah sedikit demi sedik…