Posts

Showing posts from June, 2014

stay strong .

Image
alhamdulillah.asalamualaikum | Allahhumma Sholli 'Ala Muhammad w'aala alihi Muhammad

***




wei , penatlaa , asyik aku je kena , asyik aku je sedih , tuh tengok tuh
kenapa orang kat sana tak kena apa apa pun ,"

rungut iman sambil menumjukkan ke arah sekumpulan remaja sebaya mereka yg memang terkenal dengan pakaian yg  UP - TO DATE  , terkenal di mata ajnabi , couple sana sini




kau kena apa iman ?


kena uji ?


ke kau rasa down lagi ?


haa, lebih kurang laa ~



dear, kau tahu ? takkan beriman seseorang itu sehingga dia diuji




yela, tapi kenapa mesti aku yg kena ujian macam ni ?




tu diorang tu , dahla tak solat ,takde pulak kena apa apa , takda pulak kena uji , takda pulak rasa macam




aku rasa , then ,nikmat datang berbondong bondong je kt diorang ,




kenapa hah ? dunia memang tak adil eh ?



*pap *  kedua belah bahu iman ditampar .







weyh , kau sedar tak kau cakap apa weyh ?

first , meh ingatkan kau balik

kau rasa kau sorang jer diuji ? sedangkan diorang tak ?


kita semua diuji beb , semua !
cuma…