Posts

Showing posts from February, 2016

LessOne.

Image
satu dedikasi rasa . untuk semua yang pernah ada.
 Alhamdulillah dah menginjak tua . Angka dua puluh kurang satu . Alhamdulillah . Masih bernafas dengan nafas islam . Masih berdiri disekeliling orang yang aku sayang . Walaupun ada setengah yang datang lalu pergi , tetapi masih ada yang dari dulu bertandang dan tak pernah pernah lari . Gais , thank you for staying . for always be there whenever i need you .Thank you for the smile . Kalian kanak kanak kesayangan aku . speechless  sebenarnya . Tak tahu nak cakap . Tapi sumpah aku sayang semuanya .
Selamat hari lahir diri buat sendiri , terima kasih abah mak . Harini sebenarnya hari selayaknya mak abah disambut , bukan aku . Sama sekali tidak . Terima kasih ayie an . Sembilan belas tahun hidup , Sembilan belas tahun besarkan afina, jadikan fina seperti seorang nisa afina yang sekarang . Terima kasih sebab jaga fina sebaik baiknya . Being a great protector , a great lover , a great family for a lil girl like me. Nikmat terindah ialah nikm…

ELEVENTH HOURS

Image
" can i have your daughter for the rest of my life SAY YES SAY YES CUZ I NEED TO KNOW " haha part say yes say yes tu boleh kata satu bilik bising sekali .

like weh , kawan kawan dekat sini rapat , rapat dengan semua . kalau susah , susah sama sama semua . tanggung sama sama . hadap sama sama . alhamdulillah , sekelas macam seibu sebapa . cewahh analogi .

there was the day , kau rasa macam bahu kau tak tertanggung berat lalu kau hampir tersungkur makan tanah , tapi ada orang orang di sekeliling kau pegang kau untuk terus berdiri ...

laptop aku rosak ,
"weh , kalau nak guna , guna lah dulu laptop aku . siapkan assignment tu , esok due date kan ? " opaa cakap sambil hulur laptop atas katil dia .
haa serius ke weh ? aku pinjam eh , tapi bebila hang nak guna , cakap jer tau . lalu aku pun guna guna gunaaa dari lepas asar sampai ke magrib sampai ke isya' tak turun surau haritu . then sambung lagi kerja sampai malam , malam lanjutkan lagi ke tengah malam .
rabak satu…