Posts

Showing posts from August, 2016

'afu

Image
"yeah, i'm battling myself too"  -- sebab apa yang aku cakap , sememangnya ditujukan pada diri sendiri terdahulu sebelum apa apa dan sebelum ditujukan dimana mana.
Dalam pada aku tegah cuba nak walk the talk, adakala jugak aku kelaut.Bukan sekali dua sebab ini absolutely memang bukan yang pertama.
Yang pertama bila kau nak berubah jadi better tapi kau terstop sementara. Lagha dan takpayah nak salahkan shaitan kerana menyesatkan akan tetapi salahkan diri sendiri sebab lembik sangat sapa suruh. lels.
Ironi gila kut, kita selalu harap orang maafkan kita lepas kita mintak maaf (kekadang tak mintak maaf pun,tapi diri sendiri harap orang maafkan) konon pakai term " sedangkan nabi ampunkan umat". Konon kita rasa kita dah cukup baik sebab dah mintak maaf (?) Konon je semua tu sebab when it comes to ourself ? apa pulak kita respon, bilamana ada orang buat salah . orang buat sesuatu, yang mungkin kita tak suka , mungkin salah dia , mungin tidak. mungkin dia mintak maaf …

L

Image
I'm in a state of not knowing what to write on , but still need to write something. kind of feeling when you don't know what to write on. you lost a lot. the ability to put some feeling into words, it's gone. haha. pity me. tahla, sama ada niat nak stop menulis sebab nak walk the talk dulu, ataupun jiwa menulis makin perlahan terbang melayang hilang yang jadi punca. 
kadang kadang rasa macam banyak gila benda yang aku tulis, aku sampaikan, masih belum aku "real-life"kan. erti kata lain, aku belum buat apa yang aku percakapkan. haha loser enuff man.. lately dia punya tahap feeling loser tu gegila kut. serious.
i'm lost in everything and everything seems faded. 
*** weh, aku rindu aku yang dulu. aku yang lebih baik dari sekarang. 
" aku pun.. "
*** takda nak cakap apa pun, mungkin apa yang dituis takda lah inspiring mana. tak mampu sebar positive vibes, tak apalah. malam ni aku cuma rasa nak menulis. jadi -- aku menulis.
alhamdulillah masih digerakkan j…