Posts

Showing posts from November, 2016

aile

Semoga ALLAH meruangkan masa untuk kita bahagiakan mak abah,
semoga sempat.semoga sentiasa berpeluang.
Dan semoga bukan kita yang menjadi tajam tajam pisau yang melukakan bahagia mereka.
Kalian, terima kasih kerana selalu membahagiakan abah mak.
Kalian, terima kasih sebab sentiasa ada.
Kalian, maaf kerana wujudnya aku lebih banyak sia sia daripada manfaatnya

Terima kasih kerana masih sanggup lompongkan diri untuk menampal camping ku.
Terima kasih kerana sanggup terkurang diri untuk melebihkan aku, sempurnakan aku.

Aku sempurna, dengan 'tampalan' sebahagian kalian.
sebahagian kalian ada pada aku. Terima kasih ya?

Ada masa, semoga aku juga dapat membahagiakan sepertimana setimpal dengan yang kalian lakukan. Jika sempat. jika tidak, semoga yang di atas sana membalas semoga jasa jasa yang ada, yang tak mati.

seorang yang dilengkapkan kalian.one of none
1:46am | 23/11/16

SPMR

Image
" i swear tonight i won't cry weh, i swear ahaha ! " Yer yer aje. yakin sungguh. By the way malam tu malam mohon restu, before taking a big exam , benda ni benda biasa. mintak maaf-mintak restu-doa for each other-alah biasalah.
Bulatan besar dibuat, kelilingi volleyball court maktab, betul betul depan dewan dan dewan makan. Aku diri sebelah Ash.Batch by batch, semua dah settle salam peluk cium mintak maaf. Halah biasalah, perempuan..

Rasanya dah habis salam semua orang kecuali Ash. Aku cari dia. Ouh ha kat sana.langah diambil, takdalah jauh mana. Depan mata je kut.

woi budak !
Dia toleh pandang aku. Terus aku peluk dia, tahla sejak busy dua tiga minggu ni, rasa macam takda masa sangat nak spend together.

" erm. goodluck exam, goodluck in everything." jeda. Aku diam sementara, nak kumpul kekuatan untuk ayat seterusnya.

" Doakan aku berjaya sama. jangan lupa aku walaupun ditakdirkan nanti kita dah tak sama haluan hidup. doakan aku tau. weh ?  " tak yaki…

Parallel

Image
Ruang mesyuarat kembali sunyi , tetapi tidak selepas suara prof kembali rancak menerangkan soalan guwa sebentar tadi. prof v, a non musleem veterinarian, i guess. " so the student must followed the rules made by the teachers, the teachers must follow his headmasters, the headmasters must followed the schools regulations, the school's regulation must follows the minister , the minister must followed the Agong and lastly? who should the Agong followed? Ha the god lah. either you are musleems, buddha or hindu, you must follow the god 's rules "  the prof explained really well tho he is a non musleems.
guwa masa tu macam sentap lah jugak, kenapa non muslim boleh patuh dengan tuhan tetapi tidak kita? bukankah kita harus lebih mengenal tuhan kita? hidup kan mesti bertuhan, kenapa selalu kita ketepikan tuhan dan agama dalam kehidupan seharian.kenapa tidak agama dan tuhan dibawa selari bersama diri sedangkan pada akhirnya kita tetap hidup bertuhankan Allah walaupun kita ter…