Posts

Showing posts from June, 2017

Lyubov.

Image
Suatu masa dulu, aku pernah diajar sama makna "  diam itu juga bahasa" . Tak faham kenapa  perlu diam sedangkan bersuara adalah cara. Jalan yang sebetulnya --- itu aku ketika dulu.Sampai masa kita mendewasa, Biar saja masa dewasa kita membuka ruang untuk kita faham apa yang tak terfahamkan pada masa lalu.

*** Dah jauh kita sampai sini. Rindu . Rindu sebenarnyna. Rindu ini berbahasa diam , Kerana diam itu juga bicara-- yang tak semua mampu faham.

Harap aku. semoga saja kau faham.
pada lapangan masa yang luas dan tak terhentikan.
harap aku agar kita tak jemu bersandarkan pada Tuhan
bersama harapan harapan yang belum tercapaikan.
bersama doa doa yang berantaian
Semoga saja semuanya didengar tuhan.
lalu dicapaikan untuk kita satu demi satu.

Hei, mungkin  juga jarak ini merupakan jalan ke arah doa yang bakal dijawab Tuhan kelak. Mungkin saja.

*Senyum manis.*

Dah malam raya ni, semoga semuanya baik baik saja. semoga ada dalam jagaan tuhan ya semuanya? semoga bahagia selalu.

Taqab…

8June

Image
Dah lama rasanya tak menulis , haha seriously ! ada je masa rasa nak berhenti menulis, bukan sebab dah hilang minat tapi sebab --

Mungkin dah tak ada benda baik yang boleh aku perkatakan. Risau aku tak buat apa yang aku tulis, tak walk the talk. Risau aku suruh engkorang buat itu ini, tapi aku sendiri tak buat, aku larang engkorang buat itu ini tapi pada akhirnya aku juga yang buat. Risau.
Tapi harini lain, aku letak usaha untuk mulakan apa yang terhenti sementara dulu, sebab harini --- istimewa.

8 June 

Weh,
I'm not the first one to be there with you right not, I know
I'm not the first one that wish you a happy birthday i love you wishes, I know
I'm not the one who ran to your room, steals your sweets , eat your cookies and annoys you anymore, I know
I'm not the one who knocked your  locker's door and hide behind it just to scare you,  I know,

Haha,

Qiden, my other half, Mizah Yahaya , budak kecik , sometimes a sister, being so clingy tapi kat luar acah acah matang…